divendres, 2 de novembre del 2012

Activitat Tema 3

Com ens poden ajudar les TIC en la Comunicació ESCOLA- FAMÍLIA?

Personalment crec que les TIC poden ser un bon recurs per establir una relació família- escola, tot i que hi ha que puntualitzar que és un recurs més d'entre d'altres.

Les TIC permeten a l'escola i a les mestres, mostrar tota la feina que fan, donar transperència.
Als pares se'ls permet endinzar-se dins l'aula, cosa que fins fa no res era una barrera que no es podia travesar. Els pares poden entendre millor perquè fan les activitats ja que les mestres penjen una petita explicació del que fan i perquè ho fan.

Tot això permet establir un víncle de comunicació entre la mateixa família, ja que dóna la possibilitats als infants de recordar el que van fer a la classe i d'explicar-hi als seus pares amb el suport d'imatges que hi ha penjades al bloc o pàgina web. Al mateix temps, les mateixes famílies estan informades de la formació dels seus fills, poden comentar les seves opinions al restacte mitjançant les TIC o bé de manera presencial amb l'educadora a mode de conversa o be entrevista.

Fins ara he estat comentant perquè jo crec que poden ser útils i poden ajudar les TIC en la comunicació família- escola, però ara bé, les TIC també tenen les seves coses negatives:
- Es pot donar el cas que hi hagi famílies que no disposin d'ordinador o internet a casa.
- Poden ser analfabets digitals.
- Requereix bastant de temps de dedicació per part de la mestra (cosa que hi ha personal que no admet ja que supera les hores de treball)
- Hi ha professors que no s'entenen gaire amb les TIC, per tant el tema de gestionar un bloc de classe els hi va un poc gran.
...i segurament moltes altres coses més!!

Tot i això jo crec que a poc a poc i amb bones, les TIC acabaran seguent un bon recurs en la comunicació família- escola.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada